Arhivska knjiga

Arhiviranje dokumentacije

 

Arhivska knjiga je nova funkcionalnost za arhiviranje dokumentacije ComDoc DMS rešenja koje omogućava usklađivanje za zakonskim propisima, kao i lako i pouzdano arhiviranje dokumentacije.

ComDoc vam omogućava brzo i jednostavno vođenje arhivske knjige. Više detalja potražite u PDF brošuri koju smo pripremili za vas

Šta je Arhivska knjiga?

Arhivska knjiga sadrži popis nastale arhivirane dokumentacije za period za koji se dostavlja, kategoriju, mesto čuvanja, količine, itd. a sve to u skladu sa definisanim propisima.

Sva pravna lica u Republici Srbiji u obavezi su da od 01.01.2024. godine primenjuju odredbe Uredbe o jedinstvenim tehničko-tehnološkim zahtevima i procedurama za čuvanje i zaštitu arhivske građe i dokumentarnog materijala u elektronskom obliku.

Bilo da želite da vaša firma ispuni svoju zakonsku obavezu ili da imate uvid u svoju dokumentaciju i da sa njom postupate odgovorno, ComDoc softversko rešenje za arhiviranje dokumentacije je pravi odgovor

Arhivska građa

Dokumentarni materijal, prema Zakonu o arhivskoj građi i arhivskoj delatnosti, obuhvata sve zapise subjekata, uključujući državne organe, ustanove, preduzeća itd.

Dokumenti mogu biti u štampanom ili elektronskom obliku. Pravno definisana svojstva dokumenata obuhvataju autentičnost, verodostojnost, celovitost i upotrebljivost.

Arhivska građa, posebno odabrani izvorni dokumenti, čuva se trajno zbog značaja za kulturu i druge društvene oblasti. Imalac arhivske građe je nosilac prava na njoj, a u nedostatku izvornog oblika čuva se reprodukovani. Arhivska knjiga se vodi kontinuirano i obuhvata inventar dokumentacije, s posebnim obavezama za pravna lica. Novi Zakon o arhivskoj građi donosi dodatne obaveze za pravne subjekte u vezi sa čuvanjem arhivske građe.

Ilustracija faktura u fasciklama

Arhivska knjiga – Prednosti ComDoc 

N

Usklađenost za zakonskim propisima za arhiviranje dokumentacije

N

Arhiviranje dokumentacije i kreiranje arhivske knjige u nekoliko klikova

N

Bezbedno, lako i pouzdano arhiviranje elektronske dokumentacije

N

Olakšan pristup i korišćenje dokumentacije

N

Uspostavljanje poslovnih procesa nad dokumentacijom

N

Uvid, bezbednost i deljenje dokumentacije u skladu sa privilegijama

N

Uvid, bezbednost i deljenje dokumentacije u skladu sa privilegijama

Arhivska knjiga PDF brošura

Da bi se olakšalo arhiviranje dokumentacije i organizacija i kontrola arhivske građe, ComDoc DMS predstavlja novu mogućnost – Arhivsku knjigu. Ova funkcija omogućava korisnicima da brzo kreiraju, ažuriranje, izvoz i slanje digitalne arhivske knjige

Preuzmite našu brošuru u PDF formatu i saznajte više o ComDoc DMS rešenju!

Zašto je važno da izaberete ComDoc DMS:

    • Efikasnost i transparentnost: Jednostavno kreirajte, ažurirajte i delite digitalnu arhivsku knjigu.
    • Rizik smanjen na minimum: Prema analizama, do 15% podataka se gubi sa fizičkih medija godišnje. Sa ComDoc DMS, smanjite ovaj rizik značajno.
    • Zakonska usaglašenost: Sistem automatski podseća na zakonske rokove, smanjujući šansu za prekršaje i kazne.
    • Povećajte produktivnost: Brzo i lako upravljajte, pretražujte i organizujte svu arhivsku građu uz detaljnu evidenciju.
    • Usaglašenost i bezbednost: Uvek budite u korak sa promenama zakona, eliminišite rizike i pojačajte poverenje u upravljanje dokumentacijom.

U današnjem zahtevnom poslovnom okruženju, biti korak ispred znači zaštititi integritet vaše organizacije i osigurati njenu efikasnost. Ne propustite priliku da vaša arhivska građa i ostala poslovna dokumentacija bude sigurna, organizovana i usklađena sa zakonom!

FAQ

Arhivska knjiga – Pitanja i odgovori

Kada stupa na snagu novi zakon za primenu arhivske knjige u elektronskom obliku?

Sva pravna lica u Republici Srbiji u obavezi su da od 01.01.2024. godine primenjuju odredbe Uredbe o jedinstvenim tehničko-tehnološkim zahtevima i procedurama za čuvanje i zaštitu arhivske građe i dokumentarnog materijala u elektronskom obliku.

Kome je potrebno rešenje Arhivska knjiga?

Svim preduzećima, nezavisno od veličine.
Preduzećima koja imaju probleme sa skladištenjem i razmenom dokumentacije, sa čestim gubitkom ili oštećenjem papirnog dokumenta.

Da li rešenje za Arhivska knjiga mogu da instaliram u sopstvenom data centru?

Rešenje je dostupno kao servis na Coming Cloud platformi, a može biti instalirano i na
lokaciji korisnika. Pozovite nas za više informacija

Da li je Arhuvsku knjigu moguće integrisati sa ERP sistemima?

Arhivska knjiga je otvoreni sistem gde korisnik ima mogućnost integracije sa postojećim ERP sistemima (SAP, Microsoft NAV i BC), kao i sa Active Directory servisom.

Koje su prednosti korišćenja Arhivske knjige na cloud infrastrukturi?

U cloudu su dokumenta dostupna u svakom trenutku, dovoljan je pristup internetu i pretraživaču.

Da li je Arhivska knjiga bezbedna u ComDoc rešenju na cloud infrastrukturi?

Dokumenta su bezbedna jer koristimo savremena cyber security rešenja i garantujemo za podatke.

Da li samostalno mogu da upravljam rešenjem?

Da, rešenje Arhivska knjiga je kreirano tako da administratori sa strane korisnika mogu samostalno da upravljaju sistemom bez intervencije programera.

Kontakt

Adresa

Toše Jovanovića 7, 11000 Beograd

Preuzmite brošuru

Popunite podatke i na email vam šaljemo brošuru sa više informacija

© 2023 COMING. Sva prava rezervisana.